Vomy

Prejsť na obsah

Hlavná ponuka

Tipy a rady

Typy


Zásady správneho umiestňovania prvkov v kuchyni:

Sporák, varnú platňu situujeme po oboch stranách odkladacej plochy.
Umývačka riadu by mala byť v priamej väzbe na drezovú skrinku. V súčasnosti sú na našom trhu dostupné kombinované sporáky, kde v priestore sporáka je zabudovaná aj umývačka riadu
Chladničku s mrazničkou umiestňujeme na okraj kuchynskej linky, ale vždy v tesnej nadväznosti na odkladaciu plochu.
Drezová skrinka by mala mať po oboch stranách odkladacie plochy. Môže sa umiestniť aj pod okno alebo v rohovej skrinke.
Kuchynské elektrospotrebiče treba uložiť do kuchynskej linky tak, aby sme nimi nezapratali pracovnú plochu a mali ich vždy po ruke. Elektrické rozvody a zásuvky umiestňujeme do spodnej časti horných skriniek. Spolu s dobrým a úsporným osvetlením pracovnej plochy to dáva predpoklad pohotového použitia.
Odpadkový kôš treba po výbere optimálnej veľkosti umiestniť do uzavretej spodnej skrinky, ktorá sa vo väčšine typov kuchynských liniek na to prispôsobí.



Typológia kuchynských zostáv:

Správne rozmery pre stolovanie:

Jedálenský stôl má okrem estetických a funkčných kvalít spĺňať aj ergonomické parametre. Veľkosť stolovej dosky sa riadi predpokladaným počtom stravníkov. Na jedného stravníka treba počítať so širkou minimálne 60 cm a hĺbkou 30 cm. Na pohodlné stolovanie potrebujete aspoň 90 cm šírky. Napríklad ideálny rozmer jedálenského stola pre 6-člennú rodinu by mal mať dlhšiu hranu 180 až 220 cm a kratšiu 90 až 100 cm.

Aktualizované - 11.4.2016
Aktuálny dátum - ,
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky